In het schoolsucces van uw leerlingen zijn hun ouders een cruciale schakel. Toch is het soms lastig voor ouders om deze rol goed te vervullen. Hoe help je je kind op een ontspannen manier door de middelbare school? Hoe verhoud je je tot hun schoolwerk? Hoe motiveer je zonder (teveel) druk uit te oefenen?

Als school ziet u het belang van ouders maar ziet u ook dat er eigenlijk weinig is om ouders in hun rol te ondersteunen.

Nans is er speciaal voor ouders, juist omdat ik in mijn werk als huiswerkbegeleider, docent, mentor en teamleider zag hoe ouders vaak worstelen met hun rol als het over school en huiswerk gaat.

Nans biedt daarom laagdrempelige steun aan ouders van middelbare scholieren, vanuit de overtuiging dat elk kind de beste ondersteuning verdient die er is. En die ondersteuning zit vaak gewoon thuis op de bank. Geen dure huiswerkbegeleiding en tóch de steun die het verschil kan maken.

Alle kennis en ervaring van ruim 35 jaar begeleiding van leerlingen en hun ouders heb ik samengevat in (veelal digitale) producten waar ouders goed mee uit de voeten kunnen.  Achterliggende gedachte is steeds dat ouders helpen hun kind ‘aan’ te zetten, te motiveren en te stimuleren zonder de verantwoordelijkheid over te nemen. Praktische tips, hulpmiddelen als een overzichtelijke planmodule en een lijst met actuele en gratis sites die het leren vergemakkelijken maken dit aanbod compleet.

Wilt u als school de ouders van uw leerlingen ondersteunen in hun rol? Hen stimuleren hun kinderen op een constructieve manier te begeleiden zonder ze voor de voeten te lopen? Maar weet u (nog) niet goed hoe u dit kunt doen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op. Ik denk graag in de volle breedte met u mee en kan altijd komen met een aanbod dat uw school, uw leerlingen en hun ouders op het lijf geschreven is.

Mail met nans@nans.nl of bel naar 06-1254 1744 om een afspraak voor een vrijblijvend gesprek te maken. Ik kom heel graag bij u langs.