Het duurt nog even….. De middelbare scholen gaan op zijn vroegst pas in maart weer open. Een hele opgave voor leerlingen die hun sociale contacten en de structuur van gewoon naar school zullen moeten missen. En voor hun ouders die hun best doen om deze kinderen aan de gang te houden. Wat deze langdurige schoolsluiting zal betekenen kunnen we niet voorspellen en elke school zal er anders mee omgaan. Wat we wel weten is dat leerlingen uiteindelijk hun diploma waard moeten zijn. Vroeg of laat wordt elk kind als altijd weer beoordeeld.

 

Laat me voorop stellen dat deze tijd meer van ons vraagt dan we ons realiseren. Zorgen over gezondheid of geld maar ook minder sociale contacten eisen in meer of mindere mate hun tol. In die zin is zorg over eventueel een jaar blijven zitten van minder belang. Zorg eerst voor het welzijn van je kind. Voor een goede sfeer in huis. Heb oog voor hoe het gaat met je kind. Altijd: eerst het welzijn, dan de rest.

 

Wat wij als ouders tijdens de schoolsluiting kunnen doen is onze kinderen zo goed mogelijk stimuleren om zich voor school in te blijven zetten. Leerlingen werken vaak voor een cijfer omdat dat ze motiveert. Als ze tijdens deze lockdown minder cijfers halen omdat er amper getoetst wordt (scholen worstelen vaak nog met de vraag hoe ze dit op een veilige manier kunnen organiseren) zullen ze misschien minder gemotiveerd zijn. Hoe houd je ze dan toch aan de praat?

 

Ben jij nieuwsgierig naar mijn tips en tricks en wil jij de vele websitelinks (gesorteerd op onderwerp) vol met informatie niet missen, vraag dan gratis het vervolg van deze blog aan door het formulier in te vullen.

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan NANS om mijn persoonsgegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.