Ze was vrijdag bij mij. Is partner in een multi levelmarketing organisatie. We kennen dat van bijvoorbeeld Tupper-ware of Herbalife. Hoe meer jij verkoopt, hoe meer partners je werft en hoe meer die verkopen hoe meer jij verdient. Een systeem met voor- en nadelen. Zij vond het niet zo makkelijk om het ‘goed’ te doen. Werkte wisselend hard maar zonder al teveel succes tot nu toe. Tot voor kort.

Toen had ze bedacht dat ze liever wilde bouwen aan haar community dan aan haar omzetdoel. En ineens was het gaan stromen. Haalt ze onverwacht een level wat ze nog niet eerder haalde. Hoe dat komt? Ik durf het niet te zeggen. Misschien is ze vrijer om het product te promoten als het niet over geld gaat, misschien kan het geld door deze verschuiving makkelijker naar haar toe stromen.  Ik weet het eerlijk niet.

Maar wat ik wel weet is dat ik het zelf ook zo ervaar. Als ik geld loslaat en me uitsluitend focus op wat ik wil bijdragen, dan stroomt het als vanzelf. Of het nu gaat om de leerlingen die ik begeleid of de ondernemers die ik help om hun geldblokkades op te ruimen; als ik me focus op mijn bijdrage (het geven) dan is er meer om te ontvangen.

Dus wat is de waarde die jij te bieden hebt? Kun je je daar meer op richten? Je waarde in plaats van het geld? Dat centraal stellen? Ik denk zo maar dat het je meer ruimte geeft om je dienst of product te promoten en daardoor meer te ontvangen.